Uutiset 17.4.2024 06:00

Asikkalan kyläkuulumisia

Toimitus

Pehtoorin kylätalossa kokousti aktiivijoukko kyläläisiä. Kokouksessa käytiin läpi ensin toteutuneet ja sitten alkaneen kauden toimintasuunnitelma. Pääasiaksi keskustelussa muodostui kuitenkin kylätoiminnan tulevaisuus ja sen jatkumo.

Ongelmana on ollut asukkaiden vanheneminen ja uusia asukkaita ei juurikaan ole kylälle muuttanut sekä kirkonkylän läheisyys on siirtänyt aktiviteettejä keskustaan.

Näistä syistä noin kaksi vuotta sitten kyläkokouksessa keskusteltiin toiminnan jatkuvuudesta. Kyläpäällikköä ei nimetty vaan tilalle nimitettiin asioidenhoitaja, jota tehtävää on Saija Räisänen hoitanut työryhmänsä kanssa.

Nyt vuonna 2024 päätettiin jatkaa kylätoimintaa erilaisten teemojen kautta. Ja tapahtumille nimitettiin ns. vastuuhenkilöt: Janne Manninen, Anu Halme, Raili Rinnemaa, Mikko Kannaste, Aija Lybeck, Aila Lybeck ja Saija Räisänen.

Kyläasioiden hoitajana ja yhteyshenkilönä kuntaan jatkaa Saija Räisänen.

Tapahtumista tiedotetaan paikallisessa lehdessä ja vanha Facebook kanava yritetään taas herättää henkiin.

Alkavan kevään aikana siistitään talven jälkiä. Tapahtumista mainittakoon ensimmäinen varsinainen kylätapahtuma, heinäkuussa pidettävä rantaongintakilpailu ja rantakala, johon toivotetaan myös kylän kesäasukkaat tervetulleeksi.

Jo nyt on hyvä merkitä muistiin kylän puurojuhla joulukuussa, jossa on aina ollut lämmin, lauluntäyteinen ja mieliä kohottava tunnelma ja ohjelma.

Mikko Kannaste,
Saija Räisänen