Kulttuuri 14.2.2024 06:00

Ilokivi kaekuu kesällä

Toimitus

Suuren suosion viime vuonna saavuttanut Ilokivi kaekuu -taijevestivuali soi jälleen ensi heinäkuussa. Tänä vuonna kuullaan monipuolisia pianisteja maailman huipulta.

Järjestyksessä toisen Ilokivi kaekuu -taijevestivualin ohjelmassa on neljä konserttia. Ilokivellä kuullaan tuttuun tapaan myös musiikkia lapsille, järjestetään yhteislaulutilaisuus ja mahtuupa mukaan myös karaokeilta. Tapahtuma on laajentunut kolmesta nelipäiväiseksi, torstaista sunnuntaihin.

Ilokivi kaekuu -taijevestivuali on klassiseen musiikkiin keskittyvä festivaali, jonka kotipaikkana on Kolkontaipaleen vanha kyläkoulu, Villa Ilokivi. Tämän vuoden erikoisuutena festivaali tarjoaa suoranaista tähtisadetta, kun paikan päälle konsertoimaan ovat lupautuneet monipuoliset pianistit, Geoff Westley Isosta-Britanniasta ja Jean Dubé Ranskasta. Ilokivi kaekuu -taijevestivuali haluaa edistää lastenkulttuuria, ja kesän ohjelmistossa on tänäkin vuonna yksi erityisesti lapsiyleisölle suunniteltu konsertti. Konsertissa esiintyy kokoonpano Mikko Perkoila & Vinkulelu.

– Festivaali tarjoaa yleisölle helposti lähestyttävää klassista musiikkia ja sen tunnelma halutaan pitää sellaisena, että sinne on jokaisen helppo tulla, kertoo tapahtuman nimeä kantavan järjestävän taideyhdistyksen sihteeri Inari Tilli.

Idea musiikkifestivaalista on lähtenyt Inari ja Johann Tilliltä, joilla on ollut haaveena hyödyntää omistamaansa Kolkontaipaleen vanhaa kyläkoulua konserttitoimintaan.

Ilokivi kaekuu Villa Ilokivessä 18.-21.7.2024.