Uutiset 31.5.2023 06:00

Järvisydämellistä sykettä ja elämyksiä

Markku Leskinen

Kesätekemisten perään ei Rantasalmelta tarvitse lähteä kauaksi. Yksi hyvä vaihtoehto on ensin tutkia, mitä kaikkea Järvisydän tarjoaa myös paikkakuntalaisille.

Järvisydämen safaritalosta voi vuokrata sähköavusteisia maastopyöriä. Tälle keväälle ovat tulleet uudet pyörät kotimaiselta Helkamalta. Sähköpyörä sopii hyvin mäkisille reiteille, joita riittää lähimaastoissa. Pyörät ovat isorenkaisia fatbike -tyyppiä. Aikaisempaa kokemusta sähköpyöristä ei tarvita, alkuopastus ominaisuuksiin riittää. Markkinointipäällikkö Niina Redsvenin mukaan pyöriä on riittävästi, joten välttämättä etukäteisvaraustakaan ei tarvita. Safaritalo on avoinna 10–16 ja 21.6. lähtien elokuun loppuun 10–18. 

Retken aluksi voi kartasta hahmotella minne päin haluaa mennä ja miten pitkälle. Niina suosittaa, että retkellä olisi mukana vähän evästäkin. Reitin varrella on monia pysähtymis- ja nuotiopaikkoja. Opasteita on runsaasti, joiden perusteella voi suunnistaa ja myös keksiä uusia vaihtoehtoja. Eksymistä ei tarvitse pelätä. Pyörän normaali vuokra-aika on kaksi tuntia. 

Järvisydämestä pääsee myös vesille liikkumaan. Tarjolla on kahden hengen avokanootteja ja yhden- ja kahdenhengen kajakkeja. Niina suosittaa aloittelijalle, että meloo lähellä rantaa, jos kanootti tai kajakki sattuisi kaatumaan. Tyhjennys on helpointa rannassa. Kanoottien ja kajakkien normaali vuokra-aika on sama kaksi tuntia, mutta pitempikin on sovittavissa. 

Järvisydämessä pääsee kuntoilemaan myös SUP-laudalla. SUP-lautailu sopii parhaiten lämpimiin kesäpäiviin. Vesillä liikuttaessa saattaa kastua, joten vaihtovaatteet on hyvä olla mukana. 

Niina kertoo, että Järvisydämessä on juhannukseen asti välinevuokraukseen kotikylän tarjous 20 euroa / 2 tuntia (normaalisti 32,90 €). Välineitä ei tarvitse varata ennakkoon vaan vuokrauksen voi tehdä Safaritalosta. Nettisivuilla on linkkejä ohjevideoihin, joten välineisiin ja turvallisuusohjeisiin voi tutustua jo ennakkoon.

Niina muistuttaa, että tarjolla on päivittäin erilaisia rentoutustunteja. Joogatunteja on aamulle ja iltapäivälle. Kuru Resortin tunnit on tarkoitettu vain aikuisille. Risteilyt kansallispuistoon jatkuvat myös tänä kesänä, mutta nyt käytössä on Puijo-laiva. Reitti ajetaan neljä kertaa päivässä klo 10.00, 13.00, 16.00 ja 19.00. Puijo oli aikanaan reittiliikenteessä Kuopion ja Savonlinnan välillä Heinäveden reitillä. 

Monipuolisista ravintolapalveluista Niina ehdottaa koettavaksi Ravintola Solitaryn yllätysmenuta. Tämä Chef’s menu vaihtuu sesongin mukaan ja se sisältää vähintään kuusi ruokalajia valmistettuna laadukkaista lähiruoka-aineista. Illallisen voi varata tiistaista lauantaihin klo 18 – 00. Ravintola on vain aikuisille asiakkaille.