Kulttuuri 20.6.2023 06:00

Joni Ahosella 10-vuotisjuhlanäyttely: Panssaroitu purppurasydän

Toimitus

Rantasalmelta lähtöisin olevan kuvataiteilija Joni Ahosen 10-vuotistataiteilijanuraa heinäkuun ajan. Näyttely kokoaa taiteilijan teoksia vuosien ajalta, joissa uusimmissa esiintyy intohimoisia enkelien ja demonien risteytyksiä. Jonia ovat aina kiehtoneet ristiriidat. Olen usein maalannut herkkiä akvarelleja, mutta kuvastooni on tullut lisää tummempia sävyjä ja ristiriitoja: kainous ja intohimo, kauneus ja kauheus, pimeys ja valo, kaikki vuorottelevat teoksieni aiheina kuvaten minua itseään. 

Purppura on intohimon ja melankolian väri, joka kuvaa niin minua henkilönä sekä taiteilijana. Se on itseään etsivän yksinäisen miehen sydän, joka sykkii ja kuulostelee itseään muiden joukossa. Panssaroitu on yhtä kuin naamioitu, joka on piilossa, mutta samalla paljastaa jotakin olevan kätketty. Luuranko panssaroi ja kätkee sisällensä purppurasydämen. 

Joni Ahosen juhlanäyttely on Savonlinnan entisessä kirjastossa esillä heinäkuun. Taiteilija itse on ensimmäisen viikon ja viikonloput tavattavissa näyttelyssä. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy ja avajaisia juhlitaan maanantaina 3.7. klo 17–19.