Urheilu 17.5.2023 06:00

Linnea Malinen lentopalloili A-tyttöjen Suomen mestariksi

Antti Raunio

Rantasalmen Urheilijoiden kasvatti siirtyy ensi kaudeksi hallitsevan naisten Suomen mestarin pelipaitaan.

Rantasalmella ensimmäiset lentopallo-oppinsa ammentanut tuusmäkeläislähtöinen Linnea Malinen voitti huhtikuun lopulla A-tyttöjen Suomen mestaruuden lempääläläisessä Lempo-Volleyssa.

Keskitorjujana pelaava Malinen kuului koko kauden ajan joukkueen runkopelaajiin.

”Oli sanoinkuvaamaton tunne painaa uran viimeisessä junioripelissä ottelupallo vastustajan kenttään. Siihen tiivistyi valtava määrä työtä, mutta etenkin iloa.”

Tuore Suomen mestari jakaa auliisti kiitosta synnyinkunnalleen. Palanen mitalista kuuluu Rantasalmelle ja Rantasalmen Urheilijoille.

”Ilman hyviä harjoittelumahdollisuuksia, poissaoloille myötämielisiä opettajia, vireää urheiluseuraa, vanhempiani sekä muita kannustavia aikuisia en olisi nyt tässä”, Malinen kiittää nimeltä juniorivuosien rantasalmelaisvalmentajiaan Panu Veijosta, Jouni Lehtosta ja Tanja Hakulista.

Tampereella pelatussa loppuottelussa Lempo-Volley löi Oriveden Ponnistuksen erin 2-1 (22-25, 25-21, 15-5). Ottelua oli ahtautunut seuraamaan Varalan Urheiluopiston pienehköön saliin yli 300 katsojaa.

”Rummut, ämpärit ja kannustushuudot raikuivat koko ottelun ajan. Edes valmentajien ääni ei kuulunut kentälle.”

Mekkala oli hyvää harjoitusta ensi kautta ajatellen. Tuolloin Malinen siirtyy pelaamaan hallitsevan naisten Suomen mestarin liigajoukkueeseen.

”Kuusamon Pölkky on maankuulu fanaattisesta kotiyleisöstä. Arki-iltojen runkosarjapeleissäkin on keskimäärin yli 500 äänekästä katsojaa”, itsekin peleissä tunteella elävä Malinen myöntää odottavansa innolla ensi kautta ja entistä kovempia pelejä.

Nuoresta iästä huolimatta 19-vuotias peluri on ennättänyt kulkea jo pitkän tien lentopalloilijana. Uransa ensimmäiset vuodet hän pelasi RU:n menestyksekkäässä 2002–2004-syntyneiden ikäluokassa. Joukkue oli B-tytöissä rankattu parhaimmillaan Suomen 14. parhaaksi, mikä on korkein sijoitus rantasalmelaiselle ”ison lajin” palloilujoukkueelle.

”Se oli erinomainen oppimisympäristö. Ei ollut kiire pois”, Malinen kehuu silloisia joukkuekavereitaan, joista osa yhä pelaa lentopalloa.

Yläasteen päätyttyä lentopalloilijan tie vei Rantasalon koulusta Kuopioon urheilulukioon ja Puijo Wolleyn joukkueeseen. Siellä Malinen pelasi ensimmäiset aikuisten liigapelinsä vain 17-vuotiaana.

Kuluneen kauden hän on asustanut Tampereen seudulla pelaten A-junioreiden ohella Lempo-Volleyn naisten ykkössarjajoukkueessa ja LP Kangasalan liigajoukkueessa.

Pelikokemusta karttui kotimaan ohella myös kansainvälisistä euroliigapeleistä.

”Kroatiassa kävin vähän juomapulloja kantamassa. Tavoitteena on olla joku päivä hieman isommassakin roolissa”, Malinen nauraa ja kannustaa pienten paikkakuntienkin nuoria unelmoimaan isosti.

”Rantasalmi on hyvä paikka ponnistaa ja olla oma itsensä.”

Näytä mainos