Uutiset 14.9.2022 06:00

Metsätaitokilpailu veti väkeä Enonkosken Karvilaan: voittoja Rantasalmelle

Sanna Hakolahti

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon metsätaitomestaruuksista kilpailtiin lauantaina 10.9. Enonkoskella Karvilan Kisalan ympäristössä. Mhy -mestaruuksien lisäksi kilpailussa oli jaossa myös Eläkeliiton Itä-Savon piirin mestaruudet.

Kaunis aurinkoinen syyssää suosi kilpailijoita ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Kilpailun haastavasta ja osallistujien kiittämästä radasta vastasivat ratamestari Seppo Anttonen, kilpailun johtaja Arto Seppänen sekä Hannu Kutvonen.

Mhy Etelä-Savon miesten mestaruuden vei tiukan kilpailun jälkeen rantasalmelainen Pertti Kuvaja (170), toinen oli Ari Pitkonen (168) ja kolmas Martti Luukko (157). Naisten sarjan voittoon taitoili Eija Luukko (111), seuraavien sijojen mennessä Aila Korhoselle (93) ja Sirpa Taskiselle (68). Nuorten sarjaan ei osallistujia tällä kertaa ilmoittautunut.

Eläkeliiton Itä-Savon piirin miesten voittokolmikko oli Pertti Kuvaja, Ari Pitkonen ja Hannes Loikkanen (158). Naisten sarjassa parhaista tuloksista vastasivat Virve Sallinen (137), Eija Luukko (111) ja Kirsti Eronen (105). Eläkeliiton paikallisyhdistyksen joukkuekilpailun voitto ja kiinnitys kiertopalkintoon meni tällä kertaa Enonkosken joukkueelle (Unto Ahokas, Hannes Loikkanen, Virve Sallinen).

Mhy Etelä-Savon ja Eläkeliiton Itä-Savon piirin mestaruuksien lisäksi koko kilpailun paras tulos palkittiin. Rantasalmelainen Pertti Kuvaja tyhjensi koko palkintopöydän vieden molempien yhdistysten jaossa olleet mestaruudet sekä tehden koko kilpailun parhaan tuloksen, 170.

Metsähommat ovat tulleet Pertti Kuvajalle tutuiksi jo miltei 70 vuoden ajalta. Tuona aikana metsässä on ennättänyt tapahtua monenlaista niin metsän kasvun kuin metsätalouden harjoittamisenkin osalta. Metsämiehen taitoon vaadittavat tiedot ja välineet ovat kuitenkin säilyneet miltei ennallaan. Kilpaileminen metsätaidoissa on ollut päivän voittajalle mieluisa harrastus jo pitkään.

Kilpailuun osallistui kilpailijoita myös muista Metsänhoitoyhdistyksistä sekä Eläkeliiton muista piireistä. Heille mestaruuksia ei lauantaina ollut jaossa, mutta kilpailuun he toivat väriä ja mielenkiintoa. Järjestävien yhdistysten ulkopuolelta lähimmäs kokonaiskilpailun voittoa ylsivät Kullervo Kanniainen (164), Matti Matilainen (163) sekä Raimo Laitinen (156). Naisista parhaan tuloksen kilpailussa Riitta Salokas (147).