Kolumnit 27.9.2023 06:00

Mullistava sometrendi!

Jopi Lyytinen

On se ku nyt on tuo some olemassa, niin sinne ja sieltä kautta, syntyy nippu uusi asioita, "sometrendejä", joille tietty pöhheet nimetkin keksitty. Näpsyä ja kivvoo toki, mutta muutamat niistä ovat olleet kuin olisi keksinyt polokupyörän uudestaan. Sellaiseen voisi verrata tuoremmaista päästä olevaa sometrendiä, uudelleen brändäystä, kävelylenkkejä. Kyllä. Keksivät, että lenkilä voipi käydä kävellen, ei tarvii ajjoo mopolla tai istua kaverin autossa luuria hangaten. Fillari ei käy, siinä joutuu polokemaa.

Jokunen vuosi sitten kotona lorviminen ja rento ajanvietto brändättiin hyggeilyksi ja sehän oli suuren suuri ilimiö. Oli hienoa kertoa kamuille ja mageilla työpaikallakin, että oon tässä hyggeilly jo kaksi viikkoa ja hyvin on silti happi riittänyt. Kävin minä kerran parvekkeela, mutta en ollu sielä pitkää, ettei mäne hykkeily hukkaa ja piloile. Aterioiden tekeminen etukäteen arjen helepottamiseksi oli myös todella cool, pop ja in, ihastusta sekä positiivista porinaa tuttavien joukossa aiheuttava ilimiö. Erityisesti fitness-kimpoilijoiden joukossa tästä puhuttiin nimellä "meal prepping". Voi ei, kyllä mää oon ny kade kun en oo tolleen oivaltanu olla hetkessä kii ollenkaan.

Mä en oo osannu olla kuul. Vaan mä kestän sen kuin miäs.

Nyt tosiaan kävely on ihan viimeisen päälle muodikasta ja ei ihan mikä tahansa laahustaminen, vaan hiljainen kävely (engl. silent walk). Harvemmin sitä tulee meluttua kävelyn aikana, minkä nyt joskus nivelet napsuu, niiskuttaa, ilimavaivoja jne.

Tässä brändihiippailussa suunnataan lenkille iliman älypuhelinta, kuulokkeita ja sun muita hilavitkuttimia. Wau! Kyllä on ollu epeli kuka tämän keksi! Osa sosiaalisen median vaikuttajista tähän uuteen, oivaltavaan trendiin hurahtaneet kuulit supöör immeiset kertovat, että iliman kaikenlaisia rojuja ja luuria käppäily hiippaillen, he tuntevat, kuinka nämä lenkin terästävät aisteja, haistavat kaiken , kuulevat kaiken ja näkevät kaiken. Siis tämähän on ihan huima keksintö! =O) Hyvä vuan ku terästää, ni ei jiä auton, ratikan, junan, hirven, hevosen alle tai kävele päin liikennemerkkiä, puhelinpylyvästä, nuapurin mummoo, ulukovessasta ohi jne. Aivan loistavaa!

Eräs näistä somen vaikuttajista oli saanut ravitsemusterapeutiltaan suosituksen käydä trendi hipsuttelulla, jättäen juuri nuo luurit sun muut korvavärkit pois ja puolituntinen kerrallaan.

Hyvin terapeutti sai vihdoin vaikuttajan lenkille monien yritysten jäläkeen, kertomalla, että se on trendaavaa jos ei muuta, tuttusi katsovat sinua jatkossa ylöspäin ja ovat hetken katkeria, että tuolla se hiihtää menemään iliman killuttimia ja luureja, iik! Ja pöh! Kyllä se terapeutti näki, että paino on noussu ja makkarat valunu jo poloviin ja liähätys lissääntyny, vaikka ei muuta ku pyörähtää ympäri.

Tästä mullistavasta keksinnöstä, että jalat liikkuvat ja vievät tarvittaessa joka iliman suuntaan, on tehty myös asiaan perehdyttäviä videoita ja osa niistä aiheen myyntitarkoituksessa. Hööäh!? Siis osta viidiou, joka neuvoo ja opastaa kävelemään jo kävelyä osaavia ihmisiä...Ei saak...

Jonkun sortin pakkomielteestä on varmaankin kyse, kun keksitään asioita , joita ollaan tehty jo aikojen alusta saakka. Sinänsä ei kävelyssä ole mitään vikaa, itsekin harrastan sitä hyvinkin paljon ihan kuntoilumielessä ja suht hiljasta on suurimmasta osasta aikaa, välillä edellä mainittuja iäntelyjä pois sulkemata. Jos alakaa silent tepsuttelu tympimään, niin voihan sitä vemmeltee männä erilaila välilä, vaikka niin kuin kilipakävelijät vatkoo. Jos ei muuta, ni ohikulukijoila on hauskoo.

Joku vuosi sitten myytiin netin kautta hiljaisuutta, se se on ollu myyjän taidonnäyte. Tilata verkon kautta kolomeksi päevee hiljasuutta ja ai nam ku on lokosta ja hilijasta. Onkohan ne psoin kautta paketissa laittanu tillauksen.. Hinta 350€ ja suap tarran siitä vielä, ku maksaa ite postimaksun. Ei oo nimettäen kaekilla sitä tarroo, ei oo mullakaa.

Sipsutellaa.