Uutiset 31.5.2023 06:00

Ongelmia sisäilman kanssa

Marita Leskinen

Juha Jauhiainen Kiinteistötekniikka Ykkönen Oy:stä haluaa auttaa ihmisiä ja ratkaista ongelmia, jos sisäilman laatu huolettaa tai kiinteistössä on havaittu tuholaisia.

Kiinteistötekniikka Ykköseltä saa apua sisäilman ongelmiin. XHOME-menetelmä poistaa homeitiöt, virukset ja bakteerit sisäilmasta ja kalusteista. Rautalampilainen yritys tarjoaa palveluitaan myös muualle Suomeen.

Yritys tekee tilojen, ilmalämpöpumppujen ja ilmanvaihtokanavien puhdistusta ja dekontaminointia. XHOME-menetelmällä. Siinä nestemäinen vetyperoksidi muunnetaan kaasumaiseen olomuotoon huipputarkan ja valvotun prosessin avulla, jossa vetyperoksidikaasu levitetään haluttuun tilaan tai kohteeseen. Kaasun hajottua jäljelle jää vain vettä ja happea, eli kyseessä on turvallinen menetelmä. Käytettävät VTT:n testaamat laitteet ovat täysin kotimaista tuotantoa. Juha Jauhiainen on koulutettu ja auktorisoitu käyttämään XHOME-menetelmää.

Jos kotona tai kesäasunnossa epäilee homeongelmia tai muuten vain on epäilys omituisista hajuista, kannattaa syyt ensin selvittää.

“Aina pitää etsiä ensin syy ja ammattimaisesti ne korjata, vasta sen jälkeen voidaan huoneilmasta puhdistaa mahdolliset homeitiöt ja bakteerit, minä tulen apuun, kun korjataan seurauksia ei syitä”, toteaa Juha, “vetyperoksidikaasu on tehokkain homeiden nitistäjä, eikä se aiheuta korroosiota, eikä haittaa sähkölaitteita ja muuttuu takaisin vedeksi ja hapeksi, eli ei jätä mitään jäämiä.” 

Menetelmällä voi puhdistaa tehokkaasti myös ilmalämpöpumput. Jauhiaisen mukaan puhdistushuolto olisi hyvä tehdä kaksi kertaa vuodessa, syksyllä lämmityskauden alkaessa ja keväällä lämmityskauden loppuessa. Puhdistushuolto kestää noin tunnin.

Jos tuholaiset ovat vallanneet huushollin, löytyy siihenkin apu Kiinteistötekniikka Ykköseltä.

Tuholaistorjunnalla saadaan ei toivotut hyönteiset ja eläimet poissa asuintiloista, isommista kiinteistöistä tai vaikkapa loma-asunnoista. Itse torjunta suoritetaan laadukkailla ja hyväksytyillä torjunta-aineilla ja XHOME-menetelmällä saadaan pois tuholaisten jättämät bakteerit ja virukset.

“Minulla on Tukesin luvat tuholaistorjuntaan, on sitten kyse lentävistä, ryömivistä, hiipivistä tai jyrsivistä tuholaisista, niin apu löytyy kyllä”, lupaa Juha Jauhiainen.