Uutiset 2.5.2024 06:00

Osikonmäen kylä ahkeroi

Toimitus

Osikonmäen kyläyhdistystä luotsaa uutena puheenjohtajana Pirkko Brusila.

Kyläyhdistyksen kevätkokouksessa käsitellystä tämän vuoden toimintasuunnitelmasta alkuvuosi on jo toimittu. Kemppaisen mäkeä pidettiin kevättalvella mäenlaskukunnossa. Kyläyhdistyksen vakiintuneeseen elämään kuuluu kylän infomaitokopin sekä näkötornialueen siisteys- ja näkötornilla olevan laavun polttopuuhuolto. Laavulla on nykyisin talviaikaan tarvetta parkkipaikan auraamiseen.

Uudelle hallituksen kaksivuotiskaudelle valittiin Joonas Hakkarainen, Ritva Kilpeläinen, Petteri Koskikallio ja Kari Lappalainen sekä uutena Kaarina Pulkkinen joka valittiin monivuotisen kyläluotsin Mari Piiran tilalle. Hallituksessa ovat myös Kristiina Asikainen, Anja Huupponen, Tuula Kotilainen ja Leena Pesonen. Varavoimina ovat Sakari Brusila, Matti Kemppainen, Sirpa Kemppainen, Lauri Muona ja uusi varajäsen Vesa Arokivi. Toiminnantarkastajina jatkavat Anja Virolainen ja Kari Virolainen sekä heidän varallaan Eija Guttormsen ja Teuvo Ikäheimonen.

Kevätkokous käsitteli viime vuoden tilit, jonka perusteella tilikauden alijäämä -1737,66 € merkitään yhdistyksen omaan pääomaan.

Yhdistyksen hyväksi jatkuvan romunkeräyksen jättöpaikka on Kari Lappalaisen kiinteistöllä. Varoja hankitaan myös vuokraamalla juhlatelttaa ja pöytä-penkkivarustusta sekä myymällä kyläkirjaa ja kyläkortteja. Kyläläiset pyrkivät torjumaan kasvien vieraslajien leviämistä Osikonmäen alueella. Tänä vuonna on tavoitteena poistaa kylän alueelta ainakin pahimpia kasvustoja. Kyläyhdistys seuraa valppaasti kaivostoiminnan visioita, joita kohdistuu säännönmukaisesti Osikonmäkeenkin.

Osikonmäen kyläyhdistyksen jäseniä ovat kylän alueella asuvat tai toimivat henkilöt.