Kulttuuri 27.3.2024 06:00

Sanna Kärkkäisen taidetta Villa Suruttomassa

Toimitus

Kuvataiteilija Sanna Kärkkäisen uusin näyttely on avautunut taidegalleria Villa Suruttomassa, Savonlinnassa. Rantasalmella syntynyt Kärkkäinen asuu ja työskentelee nykyään Lahdessa.

”Abstrakti elämä” -näyttelyssä on kaksitoista maalausta ja yksi grafiikka. Teokset ovat taiteilija uusinta tuotantoa tältä ja viime vuodelta. Maalausten tekniikka on akryyliväri kankaalle.

– Olen tutkinut viimeaikaisissa töissäni elämää abstraktissa taiteessa. Ajattelen abstraktin taiteen olevan kuin avaruus, yhtä rajoittamaton ja rajaton.

– Kun kysytään onko avaruudessa elämää, aloin pohtia onko abstraktissa taiteessa elämää ja jos sitä on, kuinka se syntyy teokseen. Työskenneltyäni aiheen parissa havaitsin, että abstraktissa taiteessa on todellakin elämää, mutta kuinka tämä näyttäytyy teoksissa ja kuinka se linkittyy elämään yleensä. 

Sanna Kärkkäinen kertoo, että hänen teokset syntyvät intuitiivisen työskentelyn kautta ja ovat kukin omia itsenäisiä yksilöitään. 

Itse olen teosteni kautta tiedostanut sen, että pohjimmiltaan elämässäkään ei tulisi esittää mitään, vaan olla oma itsensä. Vaikeaa se on, mutta tavoiteltavaa. 

Ihmisessäkin on elämää, onko se lähtökohtaisesti ja pohjimmiltaan yhtä rajoittamaton kuin avaruus ja abstrakti taide, Kärkkäinen pohdiskelee.

”Abstrakti elämä” -näyttely on esillä Villa Suruttomassa 20.4.2024 saakka. Näyttely on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 11-18 ja lauantaisin kello 11-16, Kylpylaitoksentie 2, Savonlinna.