Uutiset 23.6.2022 14:51

Savonlinnan lentoaseman kiitotie avataan uusittuna juhannuksen jälkeen

Toimitus/tiedote

Lentoasemayhtiö Finavia on touko- ja kesäkuussa tehnyt mittavia perusparannustöitä Savonlinnan lentoasemalla. Ensimmäinen lento uusitulle kiitotielle laskeutuu 26. kesäkuuta 2022.

‒ Savonlinnan lentoaseman remontti on edennyt suunnitelman mukaisesti ja se valmistuu juhannuksen jälkeen. Voimme avata kiitotien lentoliikenteelle sopivasti juuri ennen heinäkuussa järjestettäviä Savonlinnan Oopperajuhlia, Finavian Keski- ja Itä-Suomen lentoasemien aluejohtaja Mari Nurminen sanoo.

Finavia käynnisti kiitotien parannustyöt 2. toukokuuta, ja ne valmistuvat 24. kesäkuuta. Ensimmäinen lento vajaat kaksi kuukautta kestäneen tauon jälkeen laskeutuu Savonlinnan uusitulle kiitotielle 26. kesäkuuta.

Parannustöiden aikana uusittiin kiitotien ja rullaustien päällysteet sekä osa lentokoneiden pysäköintipaikka-alueena toimivasta asematasosta.

Samalla voitiin vaihtaa kiitotien valojärjestelmä energiatehokkaaseen led-teknologiaan, mikä vähentää lentoaseman toiminnasta aiheutuvia päästöjä. Savonlinnan lentoasema – kuten myös muut Finavian lentoasemat – on ollut hiilineutraali vuodesta 2019 alkaen.

Finavian investointi on suuruudeltaan kolme miljoonaa euroa. Nyt tehtyjen päällystystöiden ansiosta Savonlinnan kiitotie tarjoaa lentoliikenteelle hyvän palvelutason useiksi vuosiksi eteenpäin.

– Toivotamme lentoyhtiöt ja matkustajat tervetulleiksi Savonlinnan lentoasemalle, Nurminen toteaa.