Pääkirjoitus 15.3.2023 06:00

Viisaasti kehittyen

Markku Leskinen

Rantasalmelle saatiin hyvä joukko hakijoita hallintopäällikön virkaan. Hallintopäällikkö on kunnan kannalta tärkeä henkilö, jonka tärkeimpänä tehtävänä on huolehtia siitä, että päätökset tehdään lakien ja asetusten mukaisesti. Hyvä hallinto ja päätöksenteko on kunnan tärkein kivijalka.

Hallintopäällikön toimenkuva on laaja ja erityisen laaja se on pienessä kunnassa, jossa varsin pienellä porukalla hoidetaan kunnan asiat. Lisäksi hallintopäällikön tuli olla osaava kuntatalouden kiemuraisissa asioissa. Eduksi voitaisiin lukea myös tulevaisuuden lukutaito eli kyky hahmottaa kuntakentän kehittymistrendejä ennakoidusti. 

Talouden hoitaminen osaavasti uudessa kuntatilanteessa yhteistyössä kunnanjohtajan kanssa on nykyisessä maailmantilanteessa välttämätöntä. Hallittuja riskejä tulee uskaltaa ottaa, jotta Rantasalmi pärjää alati kiristyvässä kilpailussa muiden kuntien kanssa. Hyväksytty elinkeino-ohjelma on tällainen tiekartta rajallisten resurssien kohdentamiselle. 

Uudelle markkinointikoordinaattorille on jo ladattu paljon odotuksia. Vuosi on kuitenkin lyhyt aika kuntamarkkinoinnissa, joten siihen tarvitaan pitkäjänteistä panostamista. Rantasalmen tilanne on jo monella tapaa hyvä, vaikka kehittymisvaraakin on. Omien vahvuuksien huomaaminen ja hyödyntäminen viisaasti takaa menestyksen.

Näytä mainos